Keurmerklicentie voor promotioneel gebruik

Wil uw bedrijf uw FSC-gecertificeerd aanbod in de kijker zetten in uw eigen communicatie? Of wil u communiceren rond het FSC-label in kader van uw aankoopbeleid? Via een FSC logolicentie-overeenkomst kan een niet-gecertificeerd bedrijf of organisatie de mogelijkheid krijgen voor een promotioneel gebruik van de FSC trademarks.

TLA folder aldi
FSC Belgium

FSC-gecertificeerde bedrijven hebben uiteraard de meest uitgebreide mogelijkheden op vlak van het gebruik van de FSC-trademarks, zowel ‘on product’ labeling als op vlak van promotioneel logogebruik. Hun licentieovereenkomst wordt administratief geregeld via hun certificeringsinstelling.

Maar ook niet-gecertificeerde bedrijven kunnen in bepaalde omstandigheden een licentie afsluiten, die hen mogelijkheden biedt om promotioneel gebruik te maken van de FSC trademarks. Het gaat hier doorgaans over het commercieel gebruik van de FSC trademarks ter promotie van gelabelde producten in het assortiment (bvb in huis-aan-huisfolders, of online gebruik).

Ook bedrijven of organisaties die graag willen communiceren over hun aankoopbeleid (bv keuze voor gecertificeerde verpakkingen, of intern gebruik van gecertificeerd hout of papier), en hoe FSC-gecertificeerde producten hierin een rol spelen, kunnen dit via zo'n licentie formeel omkaderen. Niet-gecertificeerde bedrijven en organisaties kunnen hiervoor terecht bij FSC België voor het afsluiten van zo’n keurmerklicentie voor promotioneel gebruik. FSC België staat dan in voor de controle van het correct gebruik van het FSC keurmerk, en waar nodig de verificatie van aankoopdocumenten van de gecertificeerde producten.

Ook in andere situaties, bijvoorbeeld wanneer u als adviesbureau informatie geeft omtrent het aankopen van gecertificeerde producten en/of het behalen van certificering, kan het afsluiten van een zo'n keurmerklicentie nuttig tot noodzakelijk zijn.

Voor niet-commercieel en/of zuiver informatief gebruik is een keurmerklicentieovereenkomst niet steeds noodzakelijk.

Neem bij interesse, vragen of twijfel zeker contact op met FSC België.

FACTSHEET - FSC-licentie voor promotioneel gebruik
PDF, Size: 344.07KB
FSC Trademark Use Guide for Promotional Licence Holders
PDF, Size: 5.17MB