Chain of Custody certificering

Wanneer een bedrijf FSC-gecertificeerde materialen met de juiste garantie op verkoopsdocumenten wil verkopen aan een klant, dan is een bedrijfseigen Chain of Custody certificaat noodzakelijk. Enkel gecertificeerde bedrijven kunnen ook een FSC on product label aanbrengen op hun gecertificeerde producten.

Deze bedrijven worden minstens jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke certificeringsinstelling, die voornamelijk de interne traceerbaarheid van FSC-gecertificeerde materialen nagaat (aankoop, opslag, eventuele verwerking, verkoop, labeling,...).

Bedrijven die correct werken krijgen een certificaat met een unieke CoC code (bvb AB-COC-012345) en een FSC-licentiecode toegewezen (voor hun gebruik van de FSC-keurmerken).

the COC chain
Worker in factory
FSC International

'Chain of Custody' certificering gaat in essentie over correct opvolgen van de 'interne traceerbaarheid' van FSC-gecertificeerde materiaal binnen een bedrijf, en alles wat hierbij komt kijken in de verschillende stappen van aankoop, over eventuele verwerking en labeling, tot verkoop.

Hiernaast zijn er uiteraard nog andere vereisten, bijvoorbeeld op vlak FSC-keurmerkgebruik of rond sociale aspecten (o.a. naleving van fundamentele arbeidsvoorwaarden).

Promotional materials for CoC certificate holders

Het behalen van een FSC Chain of Custody certificaat kan samengevat worrden in de onderstaande stappen:

  • Voorbereiding
  • Kies uw certificeerder of groepsmanager
  • De initiële audit
  • Verdere opvolging en actief gebruik
Training needed

Heeft u praktische vragen rond het behalen van een FSC-certificering, het nut ervan of de mogelijkheden voor uw bedrijf? Aarzel dan niet contact op te nemen voor een antwoord en advies op maat.

Wil u meer informatie in detail rond de vereisten van FSC Chain of Custody certificering, dan kan u bij FSC België ook terecht met uw concrete vragen. Ook organiseren we regelmatig opleidingen in groep (zie data verder op deze pagina), of 'In House' op maat van uw bedrijf.