Advies of opleiding nodig?

Heeft u praktische vragen rond het behalen van een FSC-certificering, het nut ervan of de mogelijkheden voor uw bedrijf? Aarzel dan niet contact op te nemen voor een antwoord en advies op maat.

Wil u meer informatie in detail rond de vereisten van FSC Chain of Custody certificering, dan kan u bij FSC België ook terecht met uw concrete vragen.

Ook organiseren we regelmatig opleidingen in groep (zie data verder op deze pagina), of 'In House' op maat van uw bedrijf.

Training needed
CoC training on site
FSC Belgium

Opleiding in groep

FSC België organiseert regelmatig opleidingen in groep. Deze zijn zowel geschikt voor bedrijven die overwegen een FSC-certificaat te behalen,als opfrissing bij bestaande certificaathouders, of voor nieuwe personeelsleden. Ook voor aankopers bvb. bij retailers - die regelmatig in contact komen met gecertificeerde toeleveranciers - kan zo'n opleiding nuttig zijn. Voor meer informatie rond geplande opleidingen, zie verder onderaan op deze pagina.

 

InHouse opleiding

Wenst uw bedrijf een interne opleiding voor een aantal personeelsleden, op maat van uw organisatie? Dan is een 'In House' opleiding (bij u op locatie of online) zeker ook een optie. De inhoud kan in onderling overleg aangepast worden, en ook ingaan op extra onderwerpen (marketing, FSC ikv EUTR, ...).

Een dergelijke opleiding kan door ons gegeven worden in het Nederlands of Frans, maar ook in het Engels indien wenselijk. Contacteer ons voor vrijblijvende informatie omtrent de mogelijkheden.

Externe consultants

In de voorbereiding op uw bedrijfseigen FSC CoC certificaat kan u zich ook laten bijstaan door externe consultants. Een lijst van in België gevestigde consultants kan u hier vinden.

Volgende FSC Chain of Custody opleiding(en)

  • maandag 24 april 2023 (10-12u30) in Leuven (Business Brewery - Interleuvenlaan 62 - 3001 Heverlee)
  • dinsdag 27 juni 2023 (10-12u30) in Leuven (Business Brewery - Interleuvenlaan 62 - 3001 Heverlee)
  • Franstalige opleidingen: bekijk de data hier.

Meer informatie over de opleiding

Elke opleiding start met een beknopte inleiding over het FSC-systeem. Vervolgens gaat alle aandacht naar de praktische implementatie van FSC Chain of Custody certificering, waarbij de relevante normen in duidelijke taal en met praktische voorbeelden toegelicht worden. Naast de vereisten rond CoC certificering wordt ook aandacht gegeven aan het gebruik van het FSC-keurmerk.

Doel van de opleiding is om deelnemers de informatie mee te geven die ze nodig hebben in hun praktijk, om hun bedrijf voor te bereiden op FSC CoC certificering en/of een goede, interne opvolging te verzekeren. Deelnemers aan de opleiding zijn dan ook vooral kandidaat-certificaathouders en bestaande certificaathouders, waarbij deze laatste de opleiding volgen als opfrissing of als introductie voor nieuwe medewerkers. Ook voor aankopers van retailers kan de opleiding interessant zijn, daar het een volledig beeld geeft rond hoe leveranciers met FSC-certificering aan de slag kunnen gaan.

Deelnemers krijgen het opleidingsmateriaal volledig digitaal ter beschikking, zodat ze ook nadien vlot hun weg hierin vinden. Tijdens de opleiding kunnen er uiteraard vragen gesteld worden, en ook nadien is verdere ondersteuning mogelijk.

Programma :

  • 09u50 Onthaal deelnemers
  • 10u00 Start opleiding
  • 12u30 Einde opleiding

Deelnamekost :

  • 150 € (excl. BTW) voor de eerste deelnemer van een niet-gecertificeerd bedrijf - extra deelnemer aan halve prijs (75 € - excl. BTW)
  • 110 € (excl. BTW) voor de eerste deelnemer van een reeds gecertificeerd bedrijf - extra deelnemer aan halve prijs (55 € - excl. BTW)

Voorafgaande inschrijving is verplicht via contact@be.fsc.org.

Merk op dat het aantal plaatsten per opleiding beperkt is.