Bedrijven

Bedrijven kunnen als consument uiteraard zelf kiezen voor FSC-gecertificeerde bosproducten (hout-, bouw-, papier- of verpakkingstoepassingen, ...), en zo bijvoorbeeld concreet invulling geven aan hun MVO-ambities.

Voor bedrijven die ook commercieel actief zijn met dergelijke producten, bestaan er mogelijkheden om als FSC-certificaat en/of -licentiehouder met de juiste garanties FSC-gecertificeerde producten te vermarkten.

Company Building
Eurabo
Check for the tree
Kiezen voor FSC-gecertificeerde bosproducten is een concrete manier om verantwoord bosbeheer wereldwijd te ondersteunen. Het aanbod aan gecertificeerde hout- en papierproducten is al heel ruim. Maar ook tal van andere bosproducten kunnen een FSC-label dragen. Ontdek hieronder het diverse aanbod. Via www.ikzoekFSC.be kan je gericht op zoek naar FSC-gecertificeerde producten, en hun leveranciers of winkelpunten in België.
the COC chain
Wanneer een bedrijf FSC-gecertificeerde materialen met de juiste garantie op verkoopsdocumenten wil verkopen aan een klant, dan is een bedrijfseigen Chain of Custody certificaat noodzakelijk. Enkel gecertificeerde bedrijven kunnen ook een FSC on product label aanbrengen op hun gecertificeerde producten. Deze bedrijven worden minstens jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke certificeringsinstelling, die voornamelijk de interne traceerbaarheid van FSC-gecertificeerde materialen nagaat (aankoop, opslag, eventuele verwerking, verkoop, labeling,...). Bedrijven die correct werken krijgen een certificaat met een unieke CoC code (bvb AB-COC-012345) en een FSC-licentiecode toegewezen (voor hun gebruik van de FSC-keurmerken).
TLA folder aldi
FSC Belgium
Wil uw bedrijf uw FSC-gecertificeerd aanbod in de kijker zetten in uw eigen communicatie? Of wil u communiceren rond het FSC-label in kader van uw aankoopbeleid? Via een FSC logolicentie-overeenkomst kan een niet-gecertificeerd bedrijf of organisatie de mogelijkheid krijgen voor een promotioneel gebruik van de FSC trademarks.