Mondiale activiteiten & netwerk

Vanuit de hoofdzetel van FSC Internationaal in Bonn (Duitsland), wordt de mondiale werking gecoördineerd.

Naast het internationale kantoor, zijn er regionale kantoren en nationale kantoren verspreid over de hele wereld.

FSC locations in Europe

Wat doet FSC International?

Vastleggen van de FSC regels
Een eerste belangrijke taak voor FSC is het vastleggen van de regels voor certificering in zogenaamde standaarden. De belangrijkste standaarden gaan over boscertificering, de certificering van de Chain of Custody en het gebruik van de FSC logo's en trademarks.

Kwaliteit van de onafhankelijke certificering & bewaking van de integriteit van het systeem
FSC voert zelf geen controles uit en reikt zelf geen certificaten uit. Dit gebeurt door onafhankelijke organisaties (certificeringsorganismen), die hiervoor geaccrediteerd worden. Deze erkenning met bijhorende systematische opvolging en controle, gebeurt door Assurance Services International (ASI). FSC International overziet uiteraard wel de kwaliteit en integriteit van haar certificeringssysteem, en staat ook mee in voor de opvolging van eventuele klachten.

Promotie van het FSC keurmerk en uitbouw van het systeem en netwerk
Als marktmechanisme wil FSC de vraag naar gecertificeerde producten ook actief vergroten, en dus is bekendmaking van het FSC-keurmerk en sensibilisatie hieromtrent een kerntaak van de organisatie. Hiernaast heeft FSC ook als doel haar systeem en netwerk verder uit te bouwen, om op vlak van dienstverlening aanwezig te zijn op de plaatsen die er toe doen. Zo investeert FSC dus in de verdere uitbouw van haar netwerk op regionaal en nationaal niveau, maar ook in heel concrete initiatieven om de vraag en het aanbod aan FSC producten te vergroten.