Promotioneel keurmerkgebruik

'Promotioneel logogebruik' omvat verschillende vormen van FSC-keurmerkgebruik. Het gaat hierbij o.a. over promotie voor uw FSC-gecertificeerd aanbod (bv in een reclamefolder of uw online catalogus), over een verwijzing naar uw FSC-certificering, maar bijvoorbeeld ook rond uw keuzes, realisaties of ambities op vlak van uw aankoopbeleid of intern verbruik van gecertificeerde producten.

De richtlijnen hiervoor zijn verschillend voor gecertificeerde en niet-gecertificeerde bedrijven of organisaties.

Promotional FSC TM use by promotional license holder
FSC Belgium

FSC-gecertificeerde bedrijven

Gecertificeerde bedrijven mogen promotie maken voor hun gecertificeerde status en voor hun gecertificeerd productaanbod. De mogelijkheden hiervoor zijn uitgebreid. Net als voor het gebruik van het FSC logo voor on-productlabelling, kunnen certificaathouders terecht bij FSC België met eventuele vragen hieromtrent. De goedkeuring voor dergelijk promotioneel gebruik door een certificaathouder verloopt ook via hun certificeringsinstelling.

Niet-gecertificeerde bedrijven: keurmerklicentieovereenkomst voor promotioneel gebruik

Niet-gecertificeerde bedrijven die FSC-gelabelde producten verkopen aan particulieren (zoals retailers, Doe-Het-Zelfzaken en bepaalde webshops) kunnen eveneens gebruik maken van de FSC trademaks voor promotioneel gebruik. Men kan hiervoor een FSC keurmerk-licentieovereenkomst afsluiten met FSC België.

Ook organisaties die formeel willen communiceren over hun aankoopbeleid (ambitie en praktijk) van FSC-gecertificeerde producten (bv voor de verpakkingen rond hun eigen producten, of qua intern gebruik in de organisatie) kunnen dit omkaderen met zo'n overeenkomst voor promotioneel gebruik  FSC België staat dan in voor de opvolging, controle en goedkeuringen van het logogebruik door deze niet-gecertificeerde licentiehouder. Meer informatie kan u hier vinden of neem contact met ons op.

FACTSHEET - FSC-licentie voor promotioneel gebruik
PDF, Size: 344.07KB
FACTSHEET - Logogebruik voor CoC houders.pdf
PDF, Size: 4.09MB