MASAI fsc clothing
Masai Clothing Company

Het FSC-keurmerk kan hiervoor garanties bieden. Een heel aantal bedrijven heeft ondertussen ook al stappen gezet op vlak van FSC-gelabelde textielproducten en/of certificering binnen hun productieketen.

‘Fashion x FSC’ project

Onder leiding van FSC Denemarken ging eerder dit jaar het ‘Fashion x FSC’ project van start, wat een gecoördineerde aanpak is tussen FSC International en diverse nationale kantoren om samen met partners uit de brede textiel- en modesector het aanbod FSC-gecertificeerde textielproducten te vergroten.

Ook FSC België is actief binnen dit project, waarbij er vooral ingezet wordt op sensibilisatie en informatieverstrekking naar Belgische bedrijven rond de mogelijkheden op vlak van FSC-labeling en FSC-certificering in de betrokken sectoren (mode, textiel, technisch textiel, …).

Doel van het project is om de mode-industrie te betrekken, om samen met diverse actoren uit de sector de vraag naar FSC-gecertificeerde viscose - maar bijvoorbeeld ook natuurrubber - te vergroten. Geïnteresseerde bedrijven kunnen informatie en ondersteuning op maat krijgen, rond het werken met FSC-gecertificeerde textielvezels of latex, en FSC Chain of Custody certificering in hun supply chain.

Via het project willen FSC op internationaal niveau ook meer kennis opdoen van deze sector, om waar nodig onze aanpak en dienstverlening aan te passen en/of te verfijnen.

Bent u als Belgisch bedrijf actief in de textiel en/of modesector? En heeft u vrijblijvend interesse in de mogelijkheden van dit project voor uw organisatie?

Geïnteresseerde bedrijven kunnen ook bij FSC België terecht voor meer diepgaande informatie rond FSC-certificering in hun toeleveringsketen, of rond het behalen van een FSC-licentie of Chain of Custody certificaat binnen de eigen organisatie.

In het kader van het project organiseren we op 19 december 2022 (10-12u, Leuven) een gratis infosessie. Ook een individueel contact en/of een ondersteuning op maat behoren tot de mogelijkheden wanneer dit wenselijk blijkt.

Meer informatie:

  • Lees meer over 'FSC en textiel'
  • Recent artikel 'Clothes sourced from plants could expand deforestation – or abate it' - Mongabay 12/10/2022