Van 7 tot 19 december 2022 kwamen regeringen, ngo's en bedrijven samen op de COP15 voor de goedkeuring van het wereldwijde kader rond het behoud en de bescherming van de biodiversiteit na 2020. Doel is om voor te bouwen op de Aichi-biodiversiteitsdoelstellingen en duidelijke doelstellingen en indicatoren vast te stellen om het verlies aan biodiversiteit tegen te gaan tegen 2030 en ecosystemen te herstellen tegen 2050.

Publicatie van een document over biodiversiteit

Via een recent gelanceerd rapport, wil FSC aantonen dat bossen, hun behoud en een duurzaam bosbeheer van cruciaal belang zijn bij het behalen van de wereldwijde biodiversiteitsdoelstellingen. FSC-boscertificering en de 'Ecosystem Services Procedure' bieden een concrete tool voor de implementatie en opvolging van de doelstellingen rond het behoud en de versterking van de mondiale biodiversiteit.

COP15 tentoonstellingen en evenementen

Collega's van FSC Canada, FSC China en FSC International namen actief deel aan de COP15, onder meer via enkele lezingen georganiseerd en gemodereerd door FSC-medewerkers. Hiernaast was er ooko een FSC-stand in het Palais des Congrès in Montreal.

 

FSC booth montreal COP15

 

Bringing forests to the forefront of biodiversity action - FSC int 2022.pdf
PDF, Size: 5.00MB
Forests in the forefront of Biodiversity action - One-page factsheet (FSC INT 2022).pdf
PDF, Size: 832.98KB