Sinds de EUDR in juni 2023 van kracht werd, heeft FSC hard gewerkt om middelen te ontwikkelen om onze certificaathouders te ondersteunen om aan de eisen van de EUDR te voldoen. Onder de noemer FSC EUDR Aligned zal FSC een reeks geïntegreerde oplossingen bieden aan bedrijven om te helpen voldoen aan de verschillende EUDR-verplichtingen op het gebied van wettigheid, duurzaamheid en due diligence. We gaan nu met een ​​select aantal bedrijven onze oplossingen testen.

Binnen het FSC EUDR Aligned Early Adopter Programma zullen de bedrijven de ontwikkelde middelen in gebruik nemen – te beginnen met de FSC Regulatory Module – zodat we nauwkeurig kunnen onderzoeken hoe ze functioneren in echte toeleveringsketens. Tegelijkertijd zullen geselecteerde bedrijven de kans krijgen om de innovaties uit te testen om complexe toeleveringsketens ontbossingvrij te maken, voorafgaand aan het van kracht worden van de EUDR in december 2024.

Het programma is opgesplitst in modules en stelt ons in staat de impact en veranderingen te onderzoeken vanuit het perspectief van een certificaathouder. De modules behandelen:

  • De FSC Regulatory Module
  • Het Risk Assessment Framework
  • FSC Blockchain
  • Digital Compliance Upgrade, een laatste module die al deze tools verbindt om Due Diligence-verklaringen te creëren.

Als uw bedrijf geïnteresseerd is in deelname, vul dan dit formulier in. (Let op: de plaatsen zijn beperk en de deadline is 28 maart.)

Wie komt in aanmerking?

Bedrijven van elke omvang, gevestigd op elk punt in de waardeketen en in elk land kunnen deelnemen. Het programma staat ook open voor certificeringsinstanties die willen helpen met de ontwikkeling van nieuwe oplossingen. Om aan het programma deel te nemen, moet u een overeenkomst en onze elektronische keurmerkovereenkomst ondertekenen, als u dat nog niet heeft gedaan.

Kunnen bedrijven zich na 28 maart blijven aanmelden?

Ja, de aanvraag blijft open en verdere updates op deze pagina zullen informatie geven over toekomstige aanmeldingsrondes.

Staat het programma open voor keurmerklicentiehouders?

Het programma staat momenteel alleen open voor FSC-certificaathouders en hun certificeerders, en we onderzoeken de mogelijkheid om het in een later stadium open te stellen voor keurmerklicentiehouders.

Wat is de tijdlijn?

Het EUDR Aligned Early Adopter Programma vindt plaats tussen april en september 2024.