FSC EUDR Aligned: set van tools en oplossingen voor EUDR-naleving

'FSC EUDR Aligned' biedt een reeks geïntegreerde tools die bedrijven kunnen gebruiken om te voldoen aan de EUDR-verplichtingen.

Look up the three
FSC Belgium

FSC International blijft zijn systeem versterken, zodat actoren in de hele toeleveringsketen kunnen voldoen aan alle aspecten van de EUDR (en andere relevante bosbouwwetgeving indien van toepassing). FSC is volop bezig met het doorvoeren van een aantal systemische veranderingen en de ontwikkeling van nieuwe tools die bedrijven zullen helpen aan de EUDR-vereisten te voldoen.

infograph FSC and EUDR compliance

Vanaf juni 2024 zal 'FSC EUDR Aligne'd een reeks geïntegreerde tools bieden die bedrijven op elk punt in de waardeketen kunnen gebruiken om te voldoen aan de EUDR-verplichtingen op het gebied van wettigheid, duurzaamheid en due diligence. Hieronder kan een overzicht vinden van de belangrijkste aanpassingen en/of nieuwigheden.

De 'FSC Regulatory Module'

De 'FSC Regulatory Module' is een (vrijwillige) bijlage bij de bestaande FSC-standaards voor bosbeheer, chain of custody en controlled wood). Met deze module - en haar integratie en toepassing - kunnen FSC-certificaathouders voldoen aan de wettelijke vereisten van de EUDR.

De FSC Blockchain

De 'FSC Blockchain' is zoals de naam zegt een blockchain tool, die FSC-certificaathouders enorm kan helpen in de naleving van de EUDR-vereisten. De tool zal gebruikers helpen bij het checken van de geldigheid van de certificering van leveranciers (in real time) en de verificatie van transacties tussen certificaathouders, waarbij relevante informatie (vereiste informatie over oorsprong conform de EUDR)kan doorgegeven worden binnen een supply chain, waarbij deelnemers altijd volledige controle hebben over hun gegevens waardoor de commerciële vertrouwelijkheid wordt gewaarborgd.

FSC Risk Assessment Framework: nieuwe aanpak voor risicobeoordelingen

FSC International zal samenwerken met andere gerenommeerde keurmerken voor de ontwikkeling van een ​​gezamenlijk risicobeoordelingskader wat dan toepasbaar is over verschillende commodities (waaronder bosproducten). Deze risico-beoordelingen zullen bruikbaar zijn voor zowel certificaathouders (zowel voor boscertificering, COC-certificering als controlled wood) maar ook voor niet-certificaathouders een hoge gebruikswaarde hebben.

 

FSC Int EUDR Factsheet.pdf
PDF, Size: 857.71KB
Factsheet System-wide-changes.pdf
PDF, Size: 415.69KB
Regulatory Module Information Booklet.pdf
PDF, Size: 11.61MB
Factsheet - Risk-Assessment-Framework.pdf
PDF, Size: 556.97KB