Via de FSC Furniture Awards, een wedstrijd die in 2019 door FSC Italië werd georganiseerd, wordt het engagement van FSC-gecertificeerde bedrijven in de meubelsector in Europa in de kijker gezet. Dit jaar werd de wedstrijd voor de vierde keer georganiseerd, met deelnemers uit een vijftal landen.

De officiële prijsuitreiking vond plaats op 28 oktober 2022 in Milaan in het ADI Museum, voorafgegaan door een rondetafelgesprek over uitdagingen en kansen in de houtmeubelsector.

"De winnaars hebben duidelijk hun engagement en toewijding getoond op vlak van het gebruik van duurzaam hout, en gebruiken hun FSC-certificering om dit extra in de verf te zetten", zegt Alexia Schrott (Marketing Manager en Furniture Awards-projectmanager, FSC Italië).

Winners FSC Furniture awards 2022

Volgens ons Global Consumer Research 2021 zoeken steeds meer mensen naar meubels gemaakt van duurzame bronnen" zegt Jeremy Harrison, (Chief Markets Officer FSC International). "Acht op de tien mensen verwachten dat bedrijven hout- en papierproducten verkopen van een verantwoorde herkomst, en de bekendheid van het FSC-keurmerk bij consumenten zit duidelijk in de lift”. "Het FSC-logo biedt meubelproducten en retailers de mogelijkheid om een verschil te maken, en kan bovendien bijdragen aan de zero-deforestation strategie waar de EU werk van aan het maken is".

Alexia Schrott voegde toe: “We zijn blij om te zien dat de respons van de bedrijven hoog is, ondanks de moeilijkheden die eerst door de covid-crisis en vervolgens door de schaarste aan grondstoffen werden veroorzaakt. Het is duidelijk dat duurzaamheid, en in het bijzonder FSC-certificering, een referentiepunt is geworden voor producenten, retailers en consumenten.

Binnen de Europese meubelsector zijn er vandaag zo'n 5.382 actieve FSC Chain of Custody certificaten, wat een stijging is met zo'n 4.6% ten opzichte van 2021. De top 4 qua aantal certificaathouders per land is Polen, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland. Ook in België zijn er al heel wat meubelbedrijven actief met FSC-certificering.

  • Ontdek hier alle winnaars van de 'FSC furniture awards 2022'