Toen de EUDR in juni 2023 van kracht werd, versnelde FSC verschillende bestaande projecten om onze normen voor duurzame bosbouw in lijn te brengen met de EUDR-vereisten en om de vereiste technologische oplossingen te ontwikkelen om de naleving voor bedrijven te vergemakkelijken. 'FSC Aligned for EUDR' haalt de complexiteit uit de EUDR-vereisten en biedt een robuuste oplossing om certificaathouders te helpen op tijd compliant te worden.

Online lanceringsevenement: FSC Aligned for EUDR: 3/07/2024

Met 'FSC Aligned for EUDR' biedt FSC een set van praktische tools aan, waarmee FSC-licentiehouders ondersteund worden voor de naleving van de EUDR Due Diligence vereisten. Het pakket omvat onder andere de nieuw ontwikkelde FSC Regulatory Module en het FSC Risk Assessment Framework.

Het pakket aan maatregelen kreeg onlangs de goedkeuring van de FSC Board of Directors, en zit hiermee op schema in aanloop naar de datum van inwerkingstreding van de EUDR eind 2024. Tijdens het online lanceringsevent wordt het u in alle detail voorgesteld, en in de weken nadien worden nog meer diepgaande infossessies aangeboden rond specifieke onderdelen van onze aanpak.

Register now: 3 July 2024

  • Voormiddagsessie (10:00) - Namiddagsessie (15:00)
  • Bekijk hier de opname van dit webinar in het Engels of het Frans.
Banner EUDR event 03/07/24

Deep-dive webinar: FSC Regulatory Module - 10/07/2024

Een belangrijk onderdeel van het aanbod van FSC is de ontwikkeling van vereisten voor de FSC Regulatory Module: een vrijwillige module die een aanvulling vormt op de bestaande FSC-certificeringsvereisten om naleving van de EUDR te ondersteunen. Deze module omvat de aanvullende eisen op het gebied van bosbeheer, Chain of Custody en gecontroleerd hout voor organisaties die hun FSC-certificering willen gebruiken ter ondersteuning van hun inspanningen om naleving van de EUDR aan te tonen.

  • Woensdag 10 juli (9:00–10:30 CET): schrijf u hier in
  • Woensdag 10 juli (16:00–17:30 CET): schrijf u hier in

Deep-dive webinar: Risk Assessment Framework - 17/07/2024

FSC publiceert ook het bijgewerkte Risk Assessment Framework, een belangrijk instrument bij het uitvoeren van EUDR-gerichte risicobeoordelingen en risicobeperkende maatregelen.

  • Woensdag 17 juli van (9:00–10:30 CET): schrijf u hier in
  • Woensdag 17 juli van (16:00–17:30 CET): schrijf u hier in