Wooden design seet from Un Arbol Bolivia project

Via de FSC Furniture Awards, een wedstrijd die in 2019 door FSC Italië werd georganiseerd, wordt het engagement van FSC-gecertificeerde bedrijven in de meubelsector in Europa in de kijker gezet.

Ook willen we hiermee het verder gebruik van FSC-gecertificeerd hout bij fabrikanten en distributeurs promoten, en het gebruik van het FSC-keurmerk voor de diverse toepassingen binnen deze sector aanmoedigen.

20 Europese landen

Net als bij de editie in 2021, stijgt het aantal Europese landen van waaruit bedrijven kunnen deelnemen. FSC België stapt dit jaar ook mee in de dit project, samen met onder andere ook Nederland en Frankrijk, waardoor de deelnemers uit een twintigtal landen kunnen komen.

Banner FSC Furniture Awards 2022

In totaal zullen een 6-tal prijzen worden toegekend, op basis van het oordeel van een jury, aan bedrijven op basis van hun inspanningen op vlak van hun keuze voor FSC-gecertificeerd hout en hun inspanningen rond keurmerkgebruik en communicatie. De prijzen worden uitgereikt in het najaar van 2022.

Deelname en wedstrijdreglement

Deelname ;is gratis en kan - tot 8 september 2022 - dus voor meubelproducenten en meubelzaken die hun hoofdzetel in één van de deelnemende landen hebben, en een FSC-gelabeld aanbod hebben. Een voorwaarde voor deelname is ook dat ze respectievelijk een FSC Chain of Custody certificaat hebben of een FSC-keurmerklicentie voor promotioneel gebruik. Voor meer informatie over deze awards, het volledige reglement rond deelname en het online aanmeldingsformulier (Engelstalig) kan men terecht op de website www.fscfurnitureawards.org.