FSC label on Latexco product
Latexco

Om de twee jaar evalueert de Nationale Arbeidsraad de lijst van producten en diensten die met ecocheques aangekocht kunnen worden, rekening houdend met de ontwikkelingen op het vlak van ecologische inzichten en ecologisch beleid.

Sinds 2015 staan ​​FSC-gelabelde hout- en papierproducten op de lijst van producten die men met ecocheques mag betalen. Aangezien er ook producten van FSC-gecertificeerd bamboe en natuurrubber op de markt zijn, is ervoor gekozen om vanaf nu alle producten met het FSC-label op te nemen in het toepassingsgebied van de ecocheques. Zo zijn er matrassen van FSC-gecertificeerd natuurlatex verkrijgbaar (zie foto).

Andere nieuwigheden situeren zich op het vlak van “Duurzame Mobiliteit”, rond de aankoop van tweedehandse elektrische toestellen of de verhuur van bepaalde toestellen of werktuigen. Klik hier om de nieuwe lijst te ontdekken.

Via de online leveranciersgids www.ikzoekFSC.be kan je gericht op zoek naar een brede waaier aan FSC-producten bij zo'n 700 FSC-gecertificeerde bedrijven of licentiehouders. Hiernaast kan je ook nog op andere plaatsen FSC-gecertificeerde producten herkennen aan hun 'on product label'. Merk hierbij wel op dat het al dan niet aanvaarden van ecocheques als betaalmiddel een keuze is van het winkelpunt.