Drie labels steken qua bekendheid met kop en schouders uit boven de rest, zowel qua bekendheid als qua argument bij de eigenlijke materiaalkeuze. Het gaat hier enerzijds om de twee kwaliteitslabels BENOR en ATG, die respectievelijk een bekendheid blijken te hebben van 93% en 90%. Zo'n 70% geeft ook aan dat deze labels belangrijk zijn in hun materiaalkeuze. Anderzijds scoort ook het FSC-label goed: het label noteert een redelijk sterke stijging qua bekendheid van 83 naar 90%, en zo'n 63% geeft aan dat het keurmerk hun materiaalkeuze beïnvloedt.
"Vanzelfsprekend zijn we blij met deze cijfers voor het FSC-label," zegt Bart Holvoet (Directeur FSC België), "en ze sluiten ook aan bij ons eigen aanvoelen". "We zien dat architecten het FSC-keurmerk heel vaak kennen, al blijft er nog werk - zoals de cijfers ook aangeven - om het daadwerkelijk voorschrijfgedrag én de eigenlijke toepassing bij uitvoering te verbeteren. Heel vaak staat de FSC-vereiste al in het lastenboek, maar dan nog blijft een goeie opvolging in de praktijk, qua keuze voor FSC-gecertificeerde leveranciers en aannemers en het effectief controleren qua aankoopgaranties een issue. En uiteraard zou het goeie zaak zijn als er nog meer systematisch voor gecertificeerd hout gekozen wordt, ook ter vervanging van andere materialen met een hogere milieu-impact."
Architecten die graag meer informatie wensen over het FSC-label, en/of het gebruik van FSC-gecertificeerd hout in hun projecten kunnen hier meer informatie op maat vinden. Ook is de publicatie 'Bouwen met FSC hout' op eenvoudig verzoek aan te vragen via info@fsc.be bij interesse.