Duurzaam bosbeheer als leerstof

Ook inhoudelijk kan u als school of leerkracht bijdragen, door het thema 'duurzaam bosbeheer' binnen de leerstof aan bod te brengen.

Inhoudelijk heeft het thema immers makkelijk aansluiting met specifieke vakken, maar evengoed vakoverschrijdend kan het aan bod komen.

Ontdek hier ons lespakket, en andere materialen om rond duurzaam bosbeheer en verantwoord houtgebruik aan de slag te gaan. En neem zeker ook een kijkje in de rubriek 'Waarom FSC?'.

Learn about FSC at school
Schoolpakket 2012-08.pdf
PDF, Size: 2.82MB

Algemeen lespakket

In het 'Algemeen lespakket' kan je als leerkracht of leerling heel wat achtergrondinformatie vinden over bossen wereldwijd, en waarom ze zo belangrijk zijn. Duurzaam bosbeheer, en wat dit betekent op sociaal, ecologisch én economisch vlak komt ook aan bod.

Wood use at school

Houtvakonderwijs

Vanzelfsprekend is het belangrijk om de toekomstige houtprofessionals ook reeds bewust te maken van de schitterende grondstof waar ze mee werken. En hierin is duurzaam bosbeheer ook van belang: niet enkel voor duurzame houtproductie op lange termijn, maar bijvoorbeeld ook om een beeld te hebben van hoe ze hier later een rol in kunnen spelen. Sommige materialen zijn dan ook specifiek gericht op het houtvakonderwijs.

Cover Archibal de Boekenworm
'Archibal de Boekenworm' is een leesboekje (met bijhorend logboekje) voor 3-8 jarigen en vertelt het verhaal van Archibal die samen met zijn vriend Nestor het boekendorp verlaat om op onderzoek te gaan rond de herkomst van papier. Gaandeweg ontdekken ze het belang van het voortbestaan van bossen, en hoe ook duurzaam bosbeheer hierin een rol speelt.
FSC wood sample box
FSC Belgium
De derde editie van ons 'FSC Houtstalenkistje' is helaas al even uitgeput. In afwachting van een nieuwe editie, hebben we een wisselend assortiment losse stalen (info op aanvraag) en/of kan u zich aanmelden om op de hoogte gehouden te worden zodra er terug kistjes beschikbaar zijn.